O nama

Trgovačko društvo Matica stanogradnja d.o.o. osnovano je 14. veljače 2008. godine u Zagrebu. Članove društva predstavlja osam većinskih sindikata hrvatskih javnih i državnih službi i jedno trgovačko društvo.
Temeljna misija društva je pružanje pomoći u stambenom zbrinjavanju članova sindikata kako bi članovi na najprimjereniji i ekonomski najprihvatljiviji način rješili jedno od osnovnih životnih pitanja a to je osiguranje svog životnog prostora.

Tom inicijativom svih osam sindikata udruženih u društvu Matica stanogradnja nastoje osigurati model stambenog zbrinjavanja koji će nuditi povoljnije financijske uvjete za kupnju stana od trenutno prisutnih tržišnih uvjeta .

Matica stanogradnja svoje aktivnosti stoga usmjerava prema realizaciji projekata stambene izgradnje u kojima će svojim članovima moći, u prvom redu, ponuditi cijenu kvadrata stana osjetno nižu od trenutnih tržišnih cijena ali vodeći pri tom računa da kvaliteta izgrađenih stanova ne bude narušena već, nasuprot, da bude iznad prosječna. Isto tako, ulažu se napori kako bi se članovima osigurali što povoljniji uvjeti kreditiranja od strane poslovnih banaka koje su spremne pratiti projekte stambene izgradnje.

Na osnovu prikupljenih podataka dobivenih provedenim anketama među članovima svih sindikata, identificiraju se potrebe članstva za stambenim zbrinjavanjem te se u tom pravcu strateški planira buduća gradnja po gradovima i županijama u cijeloj Hrvatskoj.

Trenutne aktivnosti usmjerene su na pokretanje projekata stambene izgradnje u Zagrebu i Zadru.